Restme - en madrass som motverkar snarkning

Restme®
En nyhet baserad på 6 års forskning om snarkproblem och sömnapné.

Äntligen har marknaden introducerats för en helt ny produkt och ett helt nytt tänk.

Visste du att hälften av oss snarkar ibland (beroende på vikt, rökning, alkohol, förkylning, allergi). 20% procent har regelbundna andningsuppehåll, så kallad sömnapné, på grund av snarkningen. Sömnapné är en sjukdom som leder till, bland annat, högt blodtryck. Sömnapné riskerar därigenom att förkorta livet om den inte åtgärdas.

Det finns ett mycket stort antal metoder mot snarkning. Många av dem saknar helt vetenskaplig förankring och kan hittas på Internet. Så vi råder dig att vara kritisk till det du läser.
Själv kan du förbättra situationen genom att sluta röka och att inte dricka alkohol. Dessutom brukar snarkningen minska om du går ner i vikt. Men, lägre vikt är ingen garanti. Det finns gott om exempel på låg- och normalviktiga personer som snarkar!

Därför är det många som letar efter seriös hjälp. Svensk sjukvård arbetar i dagsläget främst med två vetenskapligt förankrade, metoder.

  • CPAP:en är en luftpump som via en slang och ett munstycke över näsa och mun blåser in luft i andningsvägarna när du sover. Det skapar ett övertryck som frigör andningsvägarna och därmed motverkar snarkningen.
  • Sov- eller bettskenan sätts i munnen så att underkäken skjuts fram under sömnen. Detta öppnar upp andningsvägarna. Skenans utformning är viktig så att den passar den enskilde patienten. 

Nu får vi på Sängjätten möjligheten att erbjuda Dig eller Dina närstående ett tredje – helt utomkroppsligt och mycket trevligt – alternativ.
Restme®- är utvecklad av forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset anpassad efter dokumenterade och effektiva resultat. 

Restme®- består av en madrass och en kudde som gör det möjligt och bekvämt för snarkaren att antingen sova på magen eller sidan.

 

Rest Me -  Snarkmadrass hos Sängjätten Rest Me - Snarkmadrass hos Sängjätten detalj
 Logotyp RestMe  

 

En sådan sovställning får tungan att falla framåt när du sover. Det minskar risken för snarkning högst betydligt.
Deras forskning visar att nästa alla motverkar sina symptom och mår bättre med hjälp av Restme®

Kudden och madrassen läggs ovanpå din vanliga säng.
Podukterna är uppbyggda i flera skikt för att du skall sova riktigt skönt.

De undre lagren i madrassen är hårda för att skapa stabilitet. Det översta lagret är viskoelastiskt för att anpassa sig till din kroppsform.
Madrassen är skuren så att armarna kan placeras bekvämt intill överkroppen. Den är cirka 12 centimeter tjock så att du får gott om frisk luft när du sover.

Kudden är utformad för att stödja huvudet på flera olika sätt. Precis som de flesta av oss gör med en traditionell kudde så kan du byta position så ofta du vill under natten.

Restmekonceptets sovställning är ett både anatomiskt och fysiologiskt riktigt sätt att sova på. Praktiskt taget alla däggdjur, som vi ju biologiskt är släkt med, sover nästan alltid på magen.
Det är bara människan som normalt sover på rygg. Människan är det enda djur som brukar snarka.
Dessutom är det bara vi som vrider och vänder på oss i sömnen. Det är många som har sömnproblem. Givetvis finns det ett samband!

Våra säljare har genomgått utbildning i denna produkt och besitter kunskaper kring hur och vem denna madrass kan hjälpa för att kunna ge rätt rekommendationer.
Så har du frågor eller bara är nyfiken är du välkommen in till någon av våra butiker och prata med oss.

Produkten har lanserats med ett introduktionserbjudande så passa på. Följ länken för att läsa mer om produkterna och se priser: Restme produkter 


För dig som är lite extra nyfiken så medverkade en av forskarna på TV4 Nyhetsmorgon fredagen den 12e dec 2014 och pratade lite om madrassen och forskningen bakom.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/senaste


 

Lokala prisavvikelser kan förekomma. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar samt reserverar oss för eventuella fel på sangjatten.se.