Vilket täcke ska jag välja?

Här hjälper vi dig att välja rätt täcke för dig och ditt sömnbehov

Att välja rätt täcke kan ha stor påverkan på hur bra din nattsömn kommer att bli. Om du till exempel har ett varmare täcke än du behöver kan din sömn påverkas negativt och du vaknar mitt i natten utav svettningar eller obehag. Därför är det viktigt att ditt täcke hjälper kroppen att andas och reglera kroppstemperaturen genom att leda bort överflödig värme och fukt. Ett bra täcke motverkar också mikrobiell påbyggnad och kvalster i sängkläderna.
Våra årstider påverkar också valet av täcke och många av oss byter ut täcket beroende på årstid.

Se alla täcken

 

 

Duntäcken

Dun behåller värmen, ventilerar väl, fungerar som en fuktregulator och har en hög isoleringsförmåga. Dun och fjädrar är ofta blandade. Ju större andel procent dun i förhållande till fjäder desto lättare och varmare är täcket och desto större är den isolerande effekten. Detta beror på att det kvarhåller luft. Vill du ha ett svalare täcke ska du alltså satsa på ett täcke med större andel fjäder.

Alla våra duntäcken har kvadratsydda mellanväggar mellan tyglagren för att dunet ska fördelas jämnt. Det hjälper till att behålla värmen samtidigt som det gör täcket ännu fluffigare.

Se alla duntäcken

 

checkmark.png Behåller värme och ventilerar

checkmark.png Hög isoleringskapacitet

checkmark.png  Lätt och luftigt

 

 

Fiber

Ett fibertäcke är lättskött då det enkelt kan tvättas i tvättmaskinen och är därför särskilt lämpligt för personer med allergier och barn. Ju högre fyllnadsvikt desto varmare täcke, täcken under 600 gram fyllnadsvikt brukar ofta anses som svala medans täcken med över 1000 gram anses som varma. 

Fibertäcken är lite mindre ventilerande än duntäcken, men också betydligt billigare med samma kvalitet.

 

checkmark.png  Tvättbara i tvättmaskin

checkmark.png  Lämpliga för barn och personer med allergier

checkmark.png  Billigare än dun

 

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller