Vilken säng passar mig?

Kontinentalsäng, dubbelsäng eller ställbar säng? Vi reder ut begreppen och guidar dig till ett bra sängköp.

Ditt val av säng beror så klart inte enbart på din sovställning. Din vikt, kroppsform, sängens utseende, din egen smak och hur mycket du är villig att betala för en ny säng är också viktiga detaljer. Men kom ihåg att du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen och att det är under nattens sömntimmar som din kropp ska återhämta sig efter dagens ansträngningar. Fundera på hur viktigt detta är för dig att prioritera, vad värdet på bra sömn är för dig. Jämför gärna med andra större investeringar du gjort eller ska göra så som tiden du spenderar i en nyare bil eller mer kostsamma fritidsintressen som till exempel golf.

 

Visa alla sängar

ramsäng
Ställbar säng

Kontinentalsängar

Kontinentalsängen är för dig som vill satsa på extra god sömnkomfort. En kontinentalsäng har dubbla madrasslager toppat med en bäddmadrass och har därför extra bra följsamhet. Tack vare sitt djup ger sängen en skön känsla som minskar trycket på kroppen. Dessutom är den en riktigt stilig sovrumsmöbel.

Läs gärna mer detaljerad information om kontinentalsängar här


Se alla kontinentalsängar

 

Ramsängar

Ramsängen passar dig som vill ha god sovkomfort till bra pris. En ramsäng kan vara allt från klassiskt enkla resårsängar till formbara och trögelastiska madrasser. Välj själv fasthet och utformning och kombinera sedan din ramsäng med t ex medar eller ben, sängram eller huvudgavel. En ramsäng eller resårsäng som det ibland kallas, är oftast den modell som är den första riktiga sängen du sover i när du vuxit ur din barnsäng.

 

 

Visa alla ramsängar

 

Ställbara sängar

En ställbar säng gör stor skillnad för din sovkomfort. Sängen är höj- och sänkbar i huvud- och fotände vilket skapar en ergonomisk sovställning med flera fördelar. Genom att höja upp fotänden lite grann fördelar du trycket och avlastar t.ex. svank och kropp optimalt. Det underlättar också för trötta fötter efter en lång dag. För någon som snarkar kan en lätt höjning under huvudet vara skillnaden som gör att snarkningarna avtar och du samt eventuell partner sover bättre.  Gillar du att läsa eller kanske har datorn med till sängen är en ställbar säng ett bättre alternativ. 

Läs gärna mer detaljerad infortmation om ställbara sängar här

 

Visa alla ställbara sängar

 

Hur sover du?

Din sovställning spelar roll för ditt sängval

Sover du på sidan, på rygg eller på mage? Du som ligger på sidan behöver en säng där axel och höft kan sjunka ner för att ryggraden ska vila så rakt som möjligt. Här rekommenderar vi en zonindelad madrass. Sover du vanligtvis på rygg är det viktigt att sängen ger dig stöd i svanken och att axlarna inte åker upp som om du låg i en hängmatta.

De som sover på mage brukar vi uppmana att testa en ny sovställning. Det är nämligen väldigt svårt för kroppen att ligga helt avslappnad på mage. Går inte detta, försöker vi gemensamt hitta en säng som ger bra stöd under höften och en kudde som samverkar med sängen för bästa resultat.

Oavsett sovställning är det lika viktigt att kudden kompletterar madrassen så din kropp får avlastning hela vägen upp i nacken.  

 

Läs om hur du väljer rätt kudde

Bild på kvinna som sover
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller