Vilken kudde passar mig?

Vi hjälper dig att välja rätt kudde för dig och dina sömnbehov

Det är viktigt att din kudde matchar din kroppsbyggnad, sömnställning och sömnbehov. En bra kudde ger tillräckligt stöd till ditt huvud och nacke och förhindrar eller minskar plågor som huvudvärk och nackont.

När du väljer en kudde måste du besvara frågan om du sover på sidan, rygg eller på mage. Hårdheten på din madrass och fyllnadsmaterialet spelar också en roll.

Sover du på rygg?

Då behöver du i allmänhet inte så mycket stöd för att hålla nacken i ett naturligt läget. Välj därför en mjuk och medium kudde som passar din sovställning.

Sover du på sidan?

När du sover på sidan behöver du en fastare och tjockare kudde, så att din nacke får ett bra stöd. Huvud och nacke förblir sedan kvar på samma nivå som din ryggrad.

Sover du på magen?

Du behöver då inte mycket eller inget stöd för att hålla nacken i ett naturligt läge. Därför vi rekommenderar en tunn och mjuk kudde.

Hård eller mjuk madrass?

Du behöver anpassa din kudde utifrån din sovställning. Därför spelar hårdheten i din madrass in i ditt val av kudde. Beroende på hur mycket du sjunker ner i din säng är utrymmet under nacken som kudden ska fylla olika stort. Prova gärna kudde i en säng med likvärdig känsla som den du har hemma för att välja rätt. Ofta anges om kudden är låg, medel eller hög vilket gör det lättare för dig att se vilken som passar din sovställning. Generellt är en medel till hög kudde att föredra om du sover på sida medan en låg till medel generellt är lämplig för någon som sover på rygg eller mage.

Fiberkuddar

checkmark.pngPrisvärt alternativ

checkmark.pngLätt att tvätta & torkar snabbt

checkmark.pngDunkänsla


Visa alla fiberkuddar

Dunkuddar

checkmark.pngAndas och leder bort fukt och värme

checkmark.pngMjuk och fluffig känsla

checkmark.pngLängre livslängd


Visa alla dunkuddar

Tryckavlastande

checkmark.pngErgonomisk

checkmark.pngFormas efter dina behov

checkmark.pngStödjer och tryckavlastar


Visa alla tryckavlastande kuddar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller