Prova sängen i 100 dagar

Utöver öppet köp och den lagstadgade reklamationsrätten enligt gällande konsumentskyddslagstiftning erbjuder Sängjätten dig 100 dagar på prov på stora delar av vårt sängsortiment vid köp i Sängjättens butiker.
Om du skulle uppleva att sängen är för mjuk eller för hård byter Sängjätten fasthet i din säng. Du kan utnyttja 100 dagar på prov genom att från 60 dagar till och med 100 dagar efter det att du mottagit sängen meddela den Sängjätten-butik där du köpt sängen att du vill byta fastheten på kassetten.
100 dagar på prov gäller enbart sängar från Sängjättens egna varumärken i standardstorlekar och som har flera fasthetsval där det är tekniskt möjligt att med hjälp av justering av kassetten ändra till önskad fasthet.

 

100 dagar på prov gäller under förutsättning att:
• Du har köpt en komplett säng (inklusive bäddmadrass) ur Sängjättens ordinarie sortiment
• Du har använt Sängjättens madrasskydd som du köpt på samma order som din nya Sängjätten-säng
• Sängen är hel och ren
• Du använder dig av ursprungsemballage eller emballagepåse som kan fås i butik vid transport
• Du kan uppvisa giltigt kvitto och garantibevis


Om du själv ordnar transport och byter din kassett i en fysisk butik, sker bytet kostnadsfritt. Utförs bytet av kassett hemma hos dig tillkommer en arbetskostnad om 1000 kr.
100 dagar på prov gäller endast för sängar som är köpta i en fysisk Sängjätten-butik eftersom du då haft möjlighet att prova fastheten i sängen på plats. Har du köpt din säng via sangjatten.se har du inte rätt till 100 dagar på prov men du har fortfarande rätt till öppet köp, reklamation och ångerrätt såsom beskrivits ovan.
100 dagar på prov kan utnyttjas en gång och leder alltså inte till att en ny period av 100 dagar på prov börjar, när du har utnyttjat rätten till 100 dagar på prov.
För att utnyttja 100 dagar på prov, vänligen kontakta den Sängjätten-butik där du köpt sängen.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller