OM SÄNGJÄTTEN

Jobba hos oss      Kontakt      Köpvillkor      Frågor och svar 


Historia

Sängjätten grundades av Rickard Cederquist och Jonas Wallberg, två kollegor i sängbranschen som under ett besök i USA fått inspiration till en idé om att sängar kunde säljas på ett annat sätt än i traditionella möbelaffärer. De skapade ett koncept och startade Sängjätten, Sveriges första specialbutik för sängar på Backaplan i Göteborg 1992.

Succén var ett faktum och kunderna vallfärdade från hela Göteborgsområdet.  Man erbjöd i princip alla sängvarumärken som fanns på den svenska marknaden, väldigt många sängar i en jättestor lokal.  Då ägarna sedan ville erbjuda fler städer möjligheten att köpa sin säng på Sängjätten expanderade man via franschise i västsverige.

I södra Sverige hade entreprenören Clas Leander-Pehrson utvecklat en liknande idé med Sänghuset i slutet av 1990-talet. 2002 köper han 50 % av Sängjätten av Jonas Wallberg, Sängjätten och Sänghuset fusionerades om och blev Sängjättekedjan, då Sveriges största sängkedja.

2006 går Sängjätten från att bara ha sålt sängar till att nu även erbjuda sängmöbler, täcken, kuddar, påslakan, överkast, prydnadskuddar, för det kompletta sovrummet. 2007 köper Clas de resterande 50 % av Sängjätten av Rickard Cederquist och 2008 öppnar Sängjätten sin första konceptbutik i Norrköping, starskottet till en expansion av nya butiker. Man fortsätter nu att anpassa butiker och sortiment till kundernas nya krav och etableringar av butiker i nya handelsområden med ett noga utvalt soritment är prioriterat

Under 2012/2013 etableras fyra nya butiker. Sängjättenkoncernen består nu av 27 butiker och är en av Sveriges ledande leverantörer inom sängar och sovrum på den svenska marknaden.

Bolaget förvärvas av Holländska Beter Bed Holding NV under juni 2016. Sängjättens verksamhet fortsätter som vanligt och vidareutvecklas tillsammans med den nya koncernen i ryggen.

 

 

 

 

 

 


Sängjättens logotyp

Sängjätten logotyp

För högupplöst version, kontakta marknad@sangjatten.se 

Beter Bed Holdings logotyp

Beter Bed Holding NV

Sängjätten är en del av Beter Bed Holding NV.

 

Fakta

  • Sängjätten består idag av 27 butiker + e-handel.
  • Verksamheten sysselsätter idag ca 160 personer.
Lokala prisavvikelser kan förekomma. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar samt reserverar oss för eventuella fel på sangjatten.se.