Låna en sömsensor gratis och analysera din sömn!

Hur bra sover du egentligen?

Att sova gott förtjänar alla. Under en god sömn slappnar kroppen av och återhämtar sig. När vi sover utsöndras hormoner och vi bearbetar minnen och intryck så ny kunskap lagras i hjärnan.
Vi blir bättre rustade att både klara av krav och njuta av nöjen i vardagen.

Pulsen, kroppstemperaturen, blodtrycket och stresshormonerna går ner under vår sömn. Våra muskler slappnar av, immunförsvaret stärks och hormoner såsom tillväxthormoner hos barn bildas. Det är därför barn behöver mer sömn än vuxna. God sömn gör att kroppen blir bättre på att hantera stress och påfrestningar. Det är således ganska lätt att förstå varför vi behöver bra kvalitetsömn. Långvarig sömnbrist ökar risken för hälsoproblem såsom hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2, depression och utmattningssyndrom. Men mest påtagligt är att det direkt påverkar vårt humör, tålamod och energi i vardagen.

Kanske har du svårt att somna ibland. Eller vaknar efter några timmar och har svårt att somna om. Oftast behöver du inte oroa dig. Det går att leva ett bra liv även om du har besvär med sömnen ibland. För själva oron för att inte kunna sova kan förvärra sömnproblem.

En säng som är rätt anpassad för dina behov är en stor del i kvalitén på din sömn. Därför är en investering i bra komfort och rätt säng mer värdefull än du kanske insett. Vi vill hjälpa dig att få veta vad som krävs av din säng för att du ska kunna möta varje dag med bästa energi. Låt gärna våra rådgivare vägleda dig till vad bättre sömn är för dig.

7 av 10 kan sova bättre

Det finns många goda råd om bättre sömn. En utmaning är att komma fram till vad som är rätt för just dig. Det är här som en sömnsensor verkligen gör skillnad. Datan som samlas in ger dig insikt och kunskaper om din sömn som vi kan använda för att ge ännu bättre och personligt anpassade råd, bortom basfakta som liggställning eller att TV inte rekommenderas i sovrummet.

Det finns många olika appar som kan mäta din sömn. Men oavsett om de finns i din mobil eller din smarta klocka mäter de oftast bara en del, och ger väldigt lite insikt i vad som påverkat din sömn. För att inte nämna att en klocka på armen eller en telefon under kudden kan vara störande för din sömn och sovställning. Du kan ha haft en bra eller en dålig natts sömn men ingen förklaring till varför. Därmed blir det svårt att upptäcka mönster som kan vara svaret på hur du skulle kunna sova bättre.

Just nu kan du låna sömnsensor - helt gratis!

Varför ska du använda en sömnsensor från Sängjätten? 

Vår sensor har en algoritm som analyserar ditt nattliga beteendemönster. Därför får du smartare och mer personligt anpassade råd. Sensorn mäter dina rörelser, puls, andning, rummets temperatur och luftens kvalitet. Appen väcker dig när det är som mest förmånligt för dig inom den tidsram du ställt in. Du vaknar full av energi. Du kan se och dela med dig av din data. På så sätt utvecklas tillförlitligheten ständigt till det bättre.

Vår sensor ligger under din bäddmadrass och kartlägger dina sömnfaser genom att mäta hjärtslag, andning och rörelse. Sensorns kontrollbox mäter också rummets temperatur och luftfuktighet. Dina sömndata sparas och laddas upp till din app oavsett om du har din mobil påslagen eller inte. Sensorn har minneskapacitet för två års sömndata och behöver bara laddas en gång i månaden. Med sin rena design stör den inte din övriga sovrumsinredning och du tar den enkelt med dig.

Låna en sömnsensor gratis

Skynda dig in till någon av våra butiker för att låna med dig en sömnsensor hem. Då kan du få en indikering på hur bra du sover och vid tillbakalämnandet så kan du få tips och hjälp av våra sängrådgivare om vad du kan förbättra utefter ditt sömnbehov. Tips och hjälp är även dem gratis och vid lånetillfället förbinder du dig inte till någonting. Kom in så berättar vi mer.

Hitta butik

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller