Auping

Unik komfort i 130 år

Auping producerar skräddarsydda designsängar med fokus på miljö, komfort och kvalitet. Vi tror att en utvilad värld är en bättre värld.

Titta närmare på våra sängar

Auping blue logotyp

Optimalt stöd och ventilation – natt efter natt

Auping har i snart 130 år jobbat hårt för att skapa den perfekta sängen, så att du ska kunna få en perfekt nattsömn. Aupings produkter tillverkas med omsorg på Aupings miljövänliga fabrik i Deventer, Nederländerna enligt hållbara principer och av återanvända och återvinningsbara material – med fokus på design, kvalitet och komfort.

Auping är kända för sin ventilerande spiralbotten, zonindelade madrasser med avtagbart och tvättbart överdrag samt inbyggda bäddmadrasser och unika sängramar i prisbelönt design.


 


Individuell stil och komfort

Hos Auping kan du sätta ihop din alldeles egna drömsäng. Du väljer sängmodell, färg, tillbehör, madrass och sängbotten efter dina egna behov och preferenser. På så sätt får du en säng som är gjord exakt för dig. Sängen tillverkas först när du har bestämt hur den ska se ut – enligt Aupings hållbarhetsmission har vi inga varor i lager.

Kombinationen av kvalitetsmaterial som stål, trä och textilier i hög kvalitet har genom åren blivit Aupings igenkännbara signatur. Det gäller även den enkla designen med ett unikt samspel av raka, vågräta linjer och mjuka, rundade hörn. Våra sängar ska inte bara säkerställa att du sover gott, utan ska även se bra ut – så att du vill tillbringa mer tid i ditt sovrum.

Därför arbetar Auping med erkända designers som designerduon Köhler&Wilms, Frans de la Haye och nu senast den danska arkitekten Eva Harlou.

Auping designsäng
Aupings spiralbotten

Visste du att det var Auping som uppfann spiralbottnen?

Johannes Albertus Auping var 1888 en hårt arbetande smed i staden Deventer utanför Amsterdam i Nederländerna. Johannes Auping var inte rädd för nya utmaningar, så när sjukhusdirektören på Burgerziekenhuis i Amsterdam beställde en ventilerande och extra hygienisk säng till sjukhusets patienter, tillverkade han den första sängen med spiralbotten. Sängbottnen skulle hjälpa de inlagda personerna att tillfriskna snabbare och underlätta för personalen tack vare sängbottnens goda ventilation och hygienfördelar.

Johannes Auping fortsatte att utveckla sin spiralbotten, så att den senare även blev fjädrande och 1963 även ställbar. Sängbottnen i Aupings nuvarande sortiment har fortfarande samma grunduppbyggnad samt optimal ventilation och hygienfördelar.

Spiralbottnen passar Aupings alla sängramar och madrasser, och finns med 1, 2 eller 3 motorer. Väljer du en spiralbotten med motorer får du en ställbar säng och därmed även Aupings intelligenta lösning och smarta funktioner. *

Spiralbottnen framställs i härdat stål i hög kvalitet, så att du resten av livet kan få den sömn du alltid drömt om. Aupings sängbottnar har 35 års garanti.

Om Aupings spiralbotten – unik komfort sedan 1888


Aupings spiralbotten har 80 % luftgenomströmning som tillsammans med Aupings madrasser ger förstklassig ventilation. Spiralbottnen har även, som enda sängbotten, mer än 10 000 stödpunkter. Det betyder att både sängbotten och madrass följer kroppens konturer och ger stöd där det behövs. Med denna unika komfort från kombinationen av Aupings spiralbotten och madrass, kan du vakna pigg och utvilad varje dag.

 

3 fördelar med en Auping sängbotten

luft.jpg

Aupings karakteristiska spiralbotten har en 80 % öppen struktur och ventilerar därför bättre än någon annan sängbotten. Det ger en svalare och mer avslappnad sömn, natt efter natt.

Sängbottnens tvärspända spiraler med 10 000 stödpunkter säkerställer en perfekt komfort och optimal tryckavlastning. Vakna avslappnad och utvilad varje morgon.

 

hallbarhet.jpg

Spiralbottnen framställs i härdat stål i hög kvalitet, så att du resten av livet kan få den sömn du alltid drömt om. Aupings sängbottnar har 35 års garanti.

Intelligenta ställbara sängbottnar

Alla våra elektriska ställbara sängbottnar är ˮsmartaˮ. Det betyder att du får mycket mer än ˮbaraˮ bra ventilation, optimalt stöd samt möjlighet att höja och sänka.

Aupings elektriska ställbara sängbottnar har nämligen Antisnarkfunktion, Smart Alarm och Memory. Den ställbara sängbottnen blir smart när du ansluter den till Auping Connect och laddar ner Auping Connect-appen till din smartphone. Auping Connect medföljer alla Aupings nya ställbara sängbottnar.

 

5 fördelar med Aupings smarta ställbara sängbotten

 

1. Aupings Antisnarkfunktion – slut med snarkandet

Med antisnarkfunktionen hos en ställbar sängbotten slipper du hållas vaken av en snarkande partner. Så snart Auping Connect-appen/din smarta ställbara sängbotten hör att du eller din partner snarkar, rör den sig ett kort ögonblick eller så höjs ryggdelen och öppnar upp luftvägarna så att tystnaden åter kan sänka sig i sovrummet.

2. Smart Alarm – varsam väckning

I stället för att väckas av en irriterande rington kan du med Aupings smarta ställbara sängbotten välja att låta sängens ryggdel långsamt höjas medan du befinner dig i den lätta sömnfasen. Då kan du vakna på ett mjukt och behagligt sätt som gör att du känner dig piggare.

3. Memory – sängbottnen minns din favoritinställning

Minnesfunktionen på din Smart Base kommer ihåg dina favoritinställningar, så att du inte behöver ställa in sängen på nytt varje dag.

4. Koppla upp sängen mot hemmets övriga smarta produkter

Bra sömn börjar självklart med en bra säng och en bra madrass, men påverkas även av andra faktorer. Bland annat har rätt temperatur och belysning i sovrummet också stor betydelse för din nattsömn. Använd Athom Homey för att ansluta din säng till din Sonos-högtalare, din Philips Hue-lampa och andra smarta produkter i ditt hem – och upplev skillnaden.

5. Styr din ställbara sängbotten med en smartphone eller surfplatta

En Auping Smart Base med tillhörande Connect-app kan enkelt styras via din smartphone eller surfplatta.

Med appen kan du justera två sängbottnar var för sig eller synkront, till exempel så att både du och din partner kan sitt upp och äta frukost i sängen.

Auping connect

Om Aupings madrasser – vakna pigg och utvilad på Aupings madrasser


En bra nattsömn har stor påverkan på hur bra du mår och hur utvilad du känner dig nästa dag. Därför är det viktigt att ha en bra madrass som kan ge dig den bästa sömnen. Kvaliteten på madrassen du sover på är helt avgörande för din sömn, och med en bekväm madrass i hög kvalitet från Auping kommer du att vakna pigg och utvilad nästa dag. Aupings madrassortiment omfattar i Sverige tre olika madrasser i olika prisklasser.

Aupings madrasser är uppbyggda med olika egenskaper vilket gör att det finns en madrass för varje kroppstyp. Madrasserna har mellan 3–5 asymmetriskt uppbyggda komfortzoner, komfortlager, ventilerande 3D-stickning och inbyggd bäddmadrass. Gemensamt för Aupings madrasser är att de alla består av hållbara material som kombinerar ventilation, stöd, sovkomfort, temperatur och tvättbarhet. Materialen i en Auping madrass håller så hög kvalitet att madrassen inte behöver vridas eller vändas.

Aupings madrasser passar alla Auping sängbottnar och sängstommar, och kan levereras i enkel- eller dubbelstorlek med en eller två kärnor. Det innebär att du hos Auping kan få en stor madrass med två olika fasthetsgrader.

90 dagars provperiod: Byt din madrass inom 90 dagar om du har valt fel fasthet

 

 

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller